Η Κύπρος δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, είναι πολλά περισσότερα!

Η Κύπρος είναι ένα πανέμορφο νησί και παράλληλα ο συνδετικός γεωπολιτικός κρίκος που ενώνει τρεις διαφορετικές ηπείρους: την Ευρώπη, την Ασία, και την Αφρική. Η καίριας γεωστρατηγικής σημασίας θέση της Κύπρου ήταν παράλληλα κατάρα και ευχή, ωστόσο σίγουρα τα θετικά υπερέχουν, ακόμα και στις μέρες μας.

Οι περισσότεροι ξένοι που θα ρωτηθούν τι γνωρίζουν για την Κύπρο, θα απαντήσουν ‘πανέμορφος καλοκαιρινός προορισμός’, ‘clubs και διασκέδαση’, ‘χαλούμι’, ‘Αγία Νάπα’. Φυσικά, η Κύπρος είναι πολλά περισσότερα από την απλοποιημένη ετικέτα που χρησιμοποιείται για τους σκοπούς του μαζικού τουρισμού. Επίσης, είναι πολλά περισσότερα από ένας τόπος με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις. Πάνω απ’ όλα, η Κύπρος είναι μια χώρα του ‘Σήμερα’! Μια χώρα που κατάφερε να βγει από τα ‘τάρταρα’ της οικονομικής κατάρρευσης, των capital controls, και των μνημονίων, ακόμα δυνατότερη και πιο ενωμένη. Είναι, μαζί με την Ιρλανδία και την Ισλανδία, το δυνατότερο success story, που αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση και οργάνωση τα πάντα μπορούν να γίνουν!cyprus-1320759_960_720

Πάνω απ’ όλα, η αληθινή Κύπρος του σήμερα ατενίζει το παρόν και το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, προσφέρει υποδομές και κίνητρα στους νέους ανθρώπους, ελκύει την παγκόσμια επιχειρηματικότητα! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πάνω από το 33,6% των Κυπρίων (ηλικίες 15 – 64) έχουν αποκτήσει τουλάχιστον ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης των 27 που βρίσκεται στο 23,6%.

Εκτός των παραπάνω, η ξένη επιχειρηματικότητα αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο δραστήρια στην Κύπρο, κυρίως δε μετά το κλείσιμο του εφιαλτικού κεφαλαίου της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Εκτός του ότι η Κύπρος είναι ένα σταθερό δημοκρατικό κράτος, μέλος της ΕΕ, με καλές γειτονικές σχέσεις, μεγάλες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης (κυρίως λόγω των τομέων τουρισμού, υπηρεσιών, ενέργειας και ναυτιλίας) και υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού, είναι και μια χώρα με ευνοϊκό προς την επιχειρηματικότητα φορολογικό-νομοθετικό πλαίσιο. Άλλωστε, βάσει των στοιχείων του Doing Business Report 2013 που έγινε για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Κύπρος είναι σταθερά στις κορυφαίες θέσεις: 16η στην ΕΕ και 36η παγκοσμίως στην ευκολία του επιχειρείν.

Η Κύπρος του σήμερα είναι μια όμορφη κι ελκυστική χώρα για διακοπές, μόνιμη κατοικία και επιχειρηματικότητα!